Sprookjeswonderland in Enkhuizen

7/03/2018

Het is al een tijd geleden sinds Davey voor het eerst naar sprookjeswonderland is geweest maar ik heb hier nog steeds een hele leuke herinnering aan. Hij heeft zich namelijk deze dag ontzettend goed vermaakt en zelfs voor een 2 jarige was er enorm veel om te doen.



Sprookjes Wonderland Enkhuizen

Sprookjeswonderland is zoals de naam al zegt: gebaseerd op sprookjes. Achter de mooie entree bevind zich een groot plein met een winkeltje, restaurant, kijkhuisjes en wat attracties. Door het hele park zijn er attracties te vinden en er is zelfs een sprookjesbos. Je betaalt entree vanaf 2 jaar en is €9,95 per persoon.



Het park is kleinschalig en telt zo'n 7 attracties. Wij hebben hier een heerlijke ochtend doorgebracht. Verder is er ook nog een grote speeltuin waar je kind zich zeker een hele middag kan vermaken. De speeltuin telt grote glijbanen, schommels, een draaimolen, grote wipwappen etc. Naast de attracties en speeltuinen kan je ook heerlijk in het park rondlopen. Overal waar je kijkt valt er wel iets te zien en Davey heeft dan ook zeker zijn ogen uitgekeken. Dus op de vraag 'Is dit park geschikt voor dreumes en peuters?' zeg ik volmondig JA! Dit park is heel erg leuk voor de kleintjes, ze kunnen in de meeste attracties want je kan er zelf naast lopen, de speeltuinen zijn leuk, in het sprookjesbos valt genoeg te zien én het park is niet al te groot ideaal voor kindjes die in de middag nog een slaapje doen.

Voorstellingen


Ik vond Davey zelf nog wat jong om een voorstelling te zien. Ik wist gewoon dat hij het na 5 minuten wel goed zou vinden en niet meer stil kon zitten. Maar als je met iets oudere kindjes naar het park gaat zou ik zeker eens naar de voorstellingen gaan kijken. Op een dag zijn er zo'n 5 shows te bekijken. De shows die er te zien zijn: Prinses Violinde: Een show over een verwend prinsesje. Het oetang orkest kan je bewonderen in het sprookjesbos en spelen een vrolijk deuntje voor je. Davey heeft hier heel veel dansjes gedaan. Het tijdhuis: Hier kan je alle seizoenen bewonderen samen met de feeën. De Suydermeermin: Gaat over een zeemeermin die wordt opgenomen in een gezin in Enkhuizen. 

Praktische Informatie

Voor meer informatie over dit park verwijs ik je zeker even door naar de website. Hier vindt je veel meer informatie.



Adres:
Kooizandweg 9
1601 LK Enkhuizen

Openingstijden:
Sprookjeswonderland is geopend van 30 Maart 2018 t/m 29 Oktober 2018

Maandag: 10:00 uur - 17:00 uur
Dinsdag10:00 uur - 17:00 uur
Woensdag: 10:00 uur - 17:00 uur
Donderdag: 10:00 uur - 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 uur - 18:00 uur
Zondag: 10:00 uur - 18:00 uur

0 reacties